Home Workshops

Cursussen en Workshops

Colijn van Noort geeft cursussen en workshops aan beginnende en gevorderde fotografen. Ook worden met enige regelmaat lezingen en workshops van gastdocenten georganiseerd in de fotostudio.

Op deze pagina vindt u een overzicht van het actuele cursus aanbod. Naast deze cursussen en workshops is het mogelijk een cursus op maat te organiseren of een privé workshop aan te vragen, bijvoorbeeld op het gebied van studiofotografie, workflow management, kleurbeheer, photoshop, lightroom, etcetera. Neem contact op voor meer informatie.Nieuwe Data Workshop CM

colorspace

Na de enthousiaste reacties vorig jaar zal het ook in 2015 weer enkele keren mogelijk zijn de workshop Colour Management en Fine-Art print (voorbereiding) te volgen.

Deze intensieve workshop voor professionals duurt van ca. 10:00-17:00 en is inclusief lunch, hand-out en bewerking en fine-art afdruk van een eigen foto.

Leden van DuPho en studenten aan een vakopleiding krijgen 40% korting. Update: alle workshops zitten vol; er worden binnenkort nieuwe data bekendgemaakt voor 2015

Meer informatie: Workshop Colour Management

Lees meer...
 

Masterclass: Verdieping Vakfotografie

De masterclass "Verdieping Vakfotografie" is uitsluitend bedoeld voor (beginnende) vakfotografen die zich serieus oriënteren op een bestaan als professioneel fotograaf en bijvoorbeeld aspirant lid zijn van SVFN.

Gedurende een jaar worden de cursisten zeer intensief en persoonlijk begeleid, waarna ze op het niveau zijn om de stap te maken naar een leven als professioneel fotograaf. Naast technische verdieping wordt o.a. ingegaan op zaken die op de vakopleiding nauwelijks aan bod komen, zoals ondernemerschap en commercie, colour management, omgaan met modellen en klanten, workflow en prepress.

Update: Inschrijving voor de cursus 2014-2015 is vanaf nu mogelijk. Let op: vol=vol (max 6 deelnemers)

Lees meer...
 

Individuele workshops op maat

Voor fotografen die graag eens een specifiek onderdeel van de fotografie willen oefenen, is er een mogelijkheid een individuele workshop op maat te volgen.

In deze workshop werken we 1-op1 en behandelen we een specifieke techniek of vorm van fotografie, volledig afgestemd op jouw persoonlijke behoefte.

Lees meer...
 

Workshop Colour Management

colorspaceFletse of donkere afdrukken; veel fotografen worden er soms mee geconfronteerd. En dat terwijl je je juist wilt onderscheiden t.o.v. de klant en de concurrentie. Hoe zorg ik er voor dat de afdrukken van het vaklab precies gelijk zijn aan wat ik op mijn monitor zie? Hoe stuur ik mijn eigen printer aan? En wat is fine-art eigenlijk, is er dan nog iets anders dan gloss of luster?

Dit zijn vragen die bij veel fotografen spelen. En niet onbelangrijk, want je bent immers de vakman, van wie men kwaliteit verwacht; of je nu zelf print of een vaklab gebruikt.

Lees meer...
 

Basiscursus Digitale Fotografie

Op regelmatige basis organiseer ik een basiscursus digitale fotografie. In deze korte cursus leert u uw camera beter kennen en betere en creatievere foto's maken.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die in het bezit is van een digitale (spiegelreflex) camera en beter en creatiever wil leren fotograferen. Thema's die verder aan de orde komen zijn o.a. portretfotografie en landschapsfotografie.

In de cursus wordt ingegaan op de basistechniek achter de foto. Sluitertijden, diafragma, compositie en standpunt zijn slechts enkele instrumenten die de fotograaf kan aanwenden om zijn/haar creativiteit in de foto te leggen.

Lees meer...
 


 
  • 1a_mpn_beeldmerk.jpg
  • 1_dupho.jpg
  • 2b_coloratti.jpg
  • 2_wppi.jpg
  • 3_sifgp.jpg
  • 4_swpp.jpg
  • 5_digigraphie.jpg